Základní vybavení domácnosti - jaké vybrat ?

Rádi Vám poradíme jaký porcelán vybrat do Vaší domácnosti. Základní sadu by měly tvořit neutrální barvy a tvary, vhodné pro každou příležitost, které je možné dále kombinovat se zdobnějšími kousky. Vyberte si proto i bílé jednoduché talíře, většinou je běžně dokoupíte, pokud se vám nějaký rozbije, a jídlo na bílém podkladě krásně vynikne. Klasická sada obsahuje 6 mělkých, 6 hlubokých a 6 dezertních talířů. 

Dále budete zcela jistě potřebovat hrnky na čaj a kávu, bez kterých se žádná domácnost neobejde. . Opět můžete zvolit bílé nebo vsadit na nejprodávanější hrnky, ověřené zákazníky v barevných barvách s pestrým designem, aby si mohl každý člen domácnosti zvolit ten svůj oblíbený.

Další nezbytnou součástí jsou právě příbory, pro začátek vyberte například jednoduchou sadu pro každodenní použití, ideálně pro 6 osob s klasickým designem. Pokud čekáte nebo už máte malé děti, oceníte i příbory dětské. Pro malé strávníky nabízíme i dětský porcelán s krásnými obrázky, díky nimž se děti budou na chvíle u stolu těšit. Pořiďte jim sadu hrnku, talířku a misky nebo si vyberte každé zvlášť.

Dále zbývá pár drobností, které se hodí do každé domácnosti. Menší misky o průměru 13 - 14 cm můžete použít na kompot nebo na servírování pomazánky, větší využijete na polévku , na ranní müsli, nebo na salát. Ve větší míse (obvyklý průměr 24 - 26 cm) zamícháte salát pro celou rodinu nebo v ní zaděláte těsto na koláč – kde doporučujeme pořídit  si rovnou hned dvě ;-) . Dále zcela jistě využijete také porcelánové podnosy pro servírování těch nejoblíbenějších pokrmů.