To nejlepší na grilu - král burgerů

Milujete vůni grilovaného masa ? Pokud máte rádi burgerypřinášíme Vám tip na krále burgerů, kterého si zamilujete. 

TIP : Servírujte jej na nápaditých a stylových talířích ideálních pro venkovní použití, které jsou praktické na údržbu i přepravu.

 

Královský burger 

Recept na jedenu z nejpopulárnějších pochoutek připravených na grilu, tedy na poctivý burger z hovězího masa se speciální barbeque omáčkou.


Ingredience:

Na 4 porce budeme potřebovat:

500 g mletého hovězího masa

3 ks šalotky

máslo 

balzamikový ocet

římský nebo ledový salát

plátky rajčat

čedar

zakysanou smetanu 

majonézu

sůl

barevný pepř ( nejlépe v mlýnku )

prolisovaný česnek - 1stroužek

strouhanka

smetana

kostky ledu


Postup:

1. V misce smíchejte mleté maso s česnekem, solí, barevným pepřem , přidejte 3-4 lžíce 33% smetany, dobře promíchejte a vytvarujte 4 burgery


2. Rozpalte gril a mezitím si nakrájejte šalotku na jemné půl kroužky. Rozpalte pánev, vložte do ní kus másla. Jakmile začne máslo vonět přidejte šalotku, trochu strouhanky a nechte zesklovatět. Po té zalijte malým množstvím balzamikového octa, aby se šalotka s máslem svařila a míchejte do odvaření balzamika. Nakonec přidejte máslo pro zjemnění chuti. Vzniklou omáčku vmíchejte do masové směsi a trochu si ponechte stranou.

Vytvarujte bulky a grilujte po dobu 8 minut


3.  Hotové a ogrilované maso, které předtím nasolte solí z mlýnku, popepřete a pokryjte plátkem másla. Zakryjte alobalem a počkejte cca 2 minuty, maso se Vám mezitím pěkně uleží a udrží si svou šťávu. Mezitím si připravte do misky dip z 15 % zakysané smetany, soli, majonézy a nakonec přidejte trochu směsi ze šalotky svařené s balzamikem, kterou jste si předtím nechali stranou. Zajistí Vám vynikající a osobitou chuť. Pomažte housky a seskládejte burger z plátků rajčat, čedaru a salátu 


4. Lehce ohřejte rozpůlené housky na grilu 

Doporučení:

1.Burgery grilujte 2 minuty z každé strany. Po té je přesuňte na část grilu s nižší teplotou a zde grilujte další 2-3 minuty pro medium-rare burgery, 3-4 minuty pro medium nebo 5-6 minut pro well-done burgery.

2.Maso tvarujte mokrýma rukama, nebude se Vám lepit.

3.Aby během grilování zůstalo maso vlhké, můžete doprostřed každého vložit kostku ledu.

4. Salát pro lepší efekt můžete nastrouhat.

Burger jezte tak, že sis jej otočte vzhůru, placatou stranou housky směrem nahoru. Bude Vám lépe držet pohromadě :-) .