Svěží rebarborový koláč

Milujete lehké a nadýchané koláče s drobenkou? Vyzkoušejte výborný a jednoduchý koláč s rebarborou. Nenápadná zelenina původem z Tibetu dá vašim pokrmům pikantní nakyslou chuť a překrásnou růžovou barvu a navíc je plná vitamínů.

Co budete na přípravu potřebovat?

  •  2 hrnky polohrubé mouky
  • půl hrnku kvalitního slunečnicového oleje
  • půl hrnku cukru krupice
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 300 ml bílého jogurtu

Na drobenku:

  • 70 g cukru krupice
  • 70 g másla
  • 100 g hrubé mouky

Postup:

Těsto vylijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, nebo na plech vyložený papírem na pečení. Na těsto poklademe rebarborou a posypeme drobenkou, kterou připravíme promnutím mouky, cukru a tuhého másla. 

Pečeme v troubě na 160 °C cca 30 minut.