Milujete lehké a nadýchané koláče s drobenkou? Vyzkoušejte výborný a jednoduchý koláč s rebarborou. Nenápadná zelenina původem z Tibetu dá vašim pokrmům pikantní nakyslou chuť a překrásnou růžovou barvu a navíc je plná vitamínů.
Co budete na přípravu potřebovat?
- 2 hrnky polohrubé mouky
- půl hrnku kvalitního slunečnicového oleje
- půl hrnku cukru krupice
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 300 ml bílého jogurtu
Na drobenku:
- 70 g cukru krupice
- 70 g másla
- 100 g hrubé mouky
Postup:
Těsto vylijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, nebo na plech vyložený papírem na pečení. Na těsto poklademe rebarborou a posypeme drobenkou, kterou připravíme promnutím mouky, cukru a tuhého másla.
Pečeme v troubě na 160 °C cca 30 minut.