Stolování - na barvě a tvaru záleží

Ne nadarmo se říká, že jíme očimaBarvy ovlivňují naše vnímání jídla víc, než si umíme či chceme připustit. Jídlo vždy lépe chutná když je na talíři dobře naaranžované. Dejte si proto záležet při výběru porcelánového setu. Základem , jak všichni dobře víme , je bílý porcelán . Bílé talíře, misky, hrnky však neurazí, ale ani nenadchnou. Při výběru porcelánu můžete dát průchod svým představám. Vámi připravená večeře dostane okamžitě jiný nádech na důmyslně propracovaném talíři. Bude zkrátka neodolatelnou. V případně, že jste puntičkáři ji navíc dovede k dokonalosti.

Důležitý je ovšem také kontrast jídla a talíře, na kterém je podáváno. Pokud barva jídla odpovídá barvě servisu, spořádáme obvykle více, než pokud se pokrm podává na kontrastním servisu. Schválně, zkuste domácí pokus s těstovinami s boloňskou omáčkou na bílém a tmavém talíři.

Světové průzkumy také dokázaly, že dezerty jsou považované za sladší a jejich chuť za intenzivnější, pokud jsou podávané na bílém kulatém talíři. Pokud chcete upozornit na chuť podávaného pokrmu, servírujte jej na bílém servisu. Jestliže vám při kořenění takzvaně ujela ruka a  potřebujete trochu ubrat intenzivní chuť, sáhněte po tmavším talíři.

Nebojte se se však kombinovat divoké barvy i vzory. u nás v e-shopu Oliver&Olivie Vám tyto kombinace zajistíme neboť jsme rádi výstřední. Máme rádi originální porcelánové sady , talíře, misky i osobité hrnky a šálky. Sledujeme vždy poslední trendy. Nebojte se vydat se jižanským směrem. U nás si vyberete.