Skutečný unikát z Německa - Riedel

Nápojové sklo německé značky Riedel je synonymem nejvyšší kvality provedení a vybraný design.  Spojuje v sobě více než 250 let tradice s moderními technologiemi a inovacemi. Ve světě profesionálních someliérů i zapálených milovníků vína si společnost vybudovala jméno díky jeho sklenicím, které splňují daná specifika pro různé odrůdy vín.

Když se v roce 1673 nedaleko České Lípy narodil Johann Christoph Riedel, nikdo netušil, že se tím zrodí i jedno z nejúspěšnějších sklářství na světě. Tento obchodník se sklem byl první z jedenácti generací rodiny Riedel, které společnost rozvíjely a budovaly její světový úspěch. Jeden z jeho potomků pak dal sklenicím na víno zcela novou tvář. Podřídil jejich tvar charakteru vína a do té doby tradiční, barevné a broušené číše nahradil nezdobenými, lehkými sklenicemi s elegantní dlouhou stopkou. Jeho odvážný počin si velmi rychle získal uznání od zákazníků i znalců umění, což potvrzuje také řada ocenění. nes vede firmu Maximilian Josef Riedel, který je autorem řady řady unikátní a designových dekantérů či zcela od konkurence odlišných sklenic na víno bez stopky.

Každý kdo okusil víno ze sklenic značky Riedel dobře ví, že jej vždy čeká vytříbený zážitek. Pití či degustování vína se tak stává jedinečným rituálem. Ve spojení vysoce kvalitního skla a dobře zvolené vinné odrůdy se dostaví jedinečný okamžik.