Nejlepší švestkový koláč

S koncem prázdnin přichází také úroda švestek. Připravte si s námi oblíbený švestkový dezert, který potěší celou Vaší rodinu. A co víc, je velice rychlý a nenáročný na přípravu. Vybrali jsme pro Vás verzi s drobenkou, která k tomuto koláči zkrátka patří. recept jsme doplnili o skořici, která se ke švestkám výborně hodí.

Co budete potřebovat?

Na těsto:

  • 2  hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 2 vejce
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 2 balení skořicového cukru
  • mísu švestek
  • špetka soli

Na drobenku:

  • 80 g másla
  • 80 g cukru krupice
  • 200 g polohrubé mouky

Ingredience na těsto smícháme dohromady. Na vrch poklademe vypeckované švestky vnitřní stranou vzhůru.

Koláč dáme péci na 185 stupňů do horkovzdušné trouby cca na 45 minut. Drobenku přidáme cca 15 - 20 minut před dopečením, docílíme tak krásné barvy.

Zkontrolujeme v prostředku špejlí, zdali je koláč hotov. 

Tip šéfkuchaře: Švestky po natrhání necháme v lednici přes noc uležet. Do drobenky můžeme přidat skořicový cukr pro lepší vůni.