Jak v zimě oživit jídelní stůl

S ponurým počasím Vám přinášíme inspiraci pro oživení Vašeho jídelního stolu. V dnešních tipech se dozvíte co by na Vašem jídelním stole nemělo rozhodně chybět a co mu navíc dodá šmrnc. Jídelní stůl může být tak skvělou a nápaditou dominantou Vašeho interiéru, u které se budete rádi setkávat s Vaší rodinou či přáteli.

1. Základem je ubrus 

Jednoduchým, nebo naopak nápaditým ubrusem zútulníte jídelní prostor . Pokud nechystáte stůl pro nějakou významnou událost, bohatě postačí vybrat ubrus s ohledem na barevnost ve Vašem interiéru. Rádi byste, aby stůl působil v prostoru dominantně ? Potom takový, který má vzorovaný dekor. Ideálně se hodí do prostornějších interiérů, kde byste rádi vyplnili prostor.

2. Prostírání jako užitečný designový doplněk

Přijde Vám prostírání jako přežitek ? Naopak. Hledáte-li levnou a efektivní variantu jak oživit Váš jídelní stůl , prostírání je ta pravá volba. Finanční investice nebývá vysoká. Nejen že splní "wow" efekt, ale také ušetří Váš oblíbený ubrus před znečištěním. V tomto případě, doporučujeme nákup dle ročního období. Prostírání můžete libovolně kombinovat a dlouho Vám vydrží. Nakonec jej můžete použít jen jako podložky, bez ubrusu. 

 

3. Běhoun přidá na eleganci 

Perfektní volbou je umístit na střed stolu právě běhoun. Vrstvení je vždy zárukou elegance. Zde je volba poměrně jednoduchá. Běhoun můžete sladit tón v tónu s ubrusem, nebo případně s barvou prostírání. V nabídce bývají omyvatelné běhouny, které Vám vydrží dělat radost i mnoho let.

 

4. Váza na stůl zkrátka patří

Váza je neotřelou klasikou, ideálně je-li v ní květina. Květiny jsou nositelem dobré nálady a v interiéru by měli mít své stálé místo. Pokud nepatříte mezi nejzručnější pěstitele, můžete si pořídit květiny umělé, které se těší obzvláště v zimě, stále větší oblibě. Na jaře je potom můžete vyměnit právě za ty řezané.