Jak prostřít vánoční stůl ?

Stále přemýšlíte jaký styl zvolit či jakých pravidel se držet? 

Zvolte styl, který je Vám blízký a především ten, který se Vám líbí. Máte rádi klasické české Vánoce? Nebo naopak rustikální styl ? Skandinávský minimalizmus? Slavnostní tabule nabízí mnoho inspirací. 

Základem je vybrat si styl, který je nám vlastní. Samozřejmostí je, že k času vánočnímu patří neodmyslitelně barva červená a zelená. nemusí tomu vždy být tak. 

Každý víme, že slavnostní tabule by měla působit výjimečně , stejně i jídlo. Ať už máte rádi tradiční Vánoce, nebo jste spíše fanoušky modernějšího ponětí svátků, jistě děláte vše pro to, aby výzdoba vašeho stolu byla jednotná a abyste sobě a své rodině dopřáli to nejlepší.

Naše rada zní, držte se jednoho stylu a neuděláte chybu. Než se pustíte do hledání vánoční ubrusů, dekorací a nádobí, které možná používáte jen párkrát do roka, rozhlédněte se kolem sebe. V jakém stylu jste zvolili celkovou vánoční výzdobu? Odpověď na tuto otázku je důležitá, protože vánoční tabule by měla s okolními dekoracemi ladit. Nejdříve se tedy rozmyslete, jak chcete dekorování stolu pojmout, protože teprve pak se můžete pustit do dalších kroků.

Základem je samozřejmě ubrus, který k vánočním svátkům zkrátka patří. Pro mnohé jsou právě vánoční svátky jediným obdobím v roce, kdy ubrus na svůj stůl použijí. Volba ubrusu je tedy základem kdy i z obyčejného kusu nábytku rázem učiníte skutečnou skutečnou slavnostní tabuli.