K Vánocům cukroví neodmyslitelně patří. A pokud se můžeme bavit o cukrovím, které je pro Vánoce typické a zároveň chutná všem, tak je to právě linecké cukroví.
Přinášíme Vám recept na křehké linecké, které nepotřebuje čas pro změknutí a je tak ideální volbou pro ty, kteří s pečením otálejí. Vyzkoušejte náš jednoduchý, ale zaručení recept na tradiční linecké, které Vám bude chutnat.
Co budete k přípravě potřebovat?
- 70 g moučkového cukru + na posypání
- 140 g másla, pokojové teploty
- 210 g hladké mouky + na poprášení
- 2 žloutky
- kůra z 1 citronu, nastrouhaná
- špetka kypřícího prášku
- malinový džem na slepování
Ze všech surovin kromě džemu vypracujte hladké těsto, které nechce ideálně přes noc v lednici. Těsto vyválejte na tenký plát, který poprašte moukou ze kterého vykrajujte libovolné motivy, jen dávejte pozor, abyste měli dobře spárované tvary, jeden s otvorem a druhý bez.
Předehřejte troubu na 160 °C , cukroví pečte krátce do zlatavé barvy. Vychladlé kousky pak mažte džemem a lehce pocukrujte.