Jak na linecké?

K Vánocům cukroví neodmyslitelně patří. A pokud se můžeme bavit o cukrovím, které je pro Vánoce typické a zároveň chutná všem, tak je to právě linecké cukroví.

Přinášíme Vám recept na křehké linecké, které nepotřebuje čas pro změknutí a je tak ideální volbou pro ty, kteří s pečením otálejí. Vyzkoušejte náš jednoduchý, ale zaručení recept na tradiční linecké, které Vám bude chutnat.

 

Co budete k přípravě potřebovat?

  • 70 g moučkového cukru + na posypání
  • 140 g másla, pokojové teploty
  • 210 g hladké mouky + na poprášení
  • 2 žloutky
  • kůra z 1 citronu, nastrouhaná
  • špetka kypřícího prášku
  • malinový džem na slepování

Ze všech surovin kromě džemu vypracujte hladké těsto, které nechce ideálně přes noc v lednici. Těsto vyválejte na tenký plát, který poprašte moukou ze kterého vykrajujte libovolné motivy, jen dávejte pozor, abyste měli dobře spárované tvary, jeden s otvorem a druhý bez.

Předehřejte troubu na 160 °C , cukroví pečte krátce do zlatavé barvy. Vychladlé kousky pak mažte džemem a lehce pocukrujte.